Паднаха обвиненията срещу създателя на "Рик и Морти"

23 март 2023
Рик и Морти
Снимка от Youtube Screenshot

Обвиненията в домашно насилие срещу Джъстин Ройланд, съавтор на сериала "Рик и Морти" на Cartoon Network, бяха свалени, предаде Ню Йорк Пост.

"Отхвърлихме обвиненията в резултат на това, че нямахме достатъчно доказателства извън разумно съмнение", заяви говорител на окръжната прокуратура на Ориндж Каунти.

"Благодарен съм, че делото беше прекратено, но в същото време все още съм дълбоко потресен от ужасните лъжи, които бяха съобщени за мен по време на този процес", заяви Ройланд.п Той продължи: "Най-вече съм разочарован, че толкова много хора толкова бързо отсъдиха, без да знаят фактите, въз основа единствено на думите на озлобена жена, която се опитва да заобиколи дължимия процес и да ме "отстрани".

Двукратният носител на "Еми", който озвучаваше едноименните герои на сериала Рик Санчес и Морти Смит, беше обвинен през 2020 г. в домашен побой с телесна повреда и фалшиво лишаване от свобода чрез заплаха, насилие и измама.

Сериалът прекъсна връзките си с Ройланд през януари, след като се появиха новините за обвиненията.

Обвиненията произтичат от предполагаемо нападение над неидентифицирана жена, с която Ройланд се е срещал в началото на 2020 г. Той е пледирал, че е невинен. Ройланд е бил освободен под гаранция от 50 000 долара през август 2020 г., преди да му бъде повдигнато обвинение през октомври същата година, сочат данните.

"Рик и Морти" дебютира през 2013 г., а шестият му сезон беше излъчен миналата година.

Новини