Paul McCartney най-после ще завърши трилогията си

Албумът “McCartney III” е последен от серията под това заглавие и ще излезе 40 години след появата на предшественика си

22 октомври 2020
social
Снимка от paulmccartney.com © Mary McCartney

През последните дни Paul McCartney публикуваше активно в социалните мрежи улики, които подсказваха, че готви нов проект. Предположенията се оказаха верни и вече е ясно, че става дума за самостоятелния му албум “McCartney III”, който се очаква от четири десетилетия. Премиерата ще бъде на 11-и декември.

Първата колекция със заглавието “McCartney” излезе през 1970 г., а нейното продължение “McCartney II” се появи десет години по-късно. Скоро ще чуем и последната част от трилогията, в която музикантът е написал и записал сам всяка песен.

122132538-10159205653373313-9130479315283301691-o.jpg

facebook.com/PaulMcCartney

“McCartney III” е записан по-рано тази година в Съсекс, Великобритания, по време на първата блокада заради коронавируса. Легендата от Beatles сам пее, свири на китара и пиано, и добавя бас и барабани. Всичко започва, когато той се връща към неиздаваната песен “When Winter Comes” от 90-те, продуцирана от сър George Henry Martin, известен като “петият бийтълс”. Той създал нова част за композицията, с което дал живот на откриващото изпълнение за албума “Long Tailed Winter Bird”. 

“Живеех си живота под блокада във фермата ми заедно с моето семейство и влизах в студиото всеки ден”, разказва McCartney в изявление. “Трябваше да поработя над малко филмова музика и това се превърна в откриващото парче. Когато го завърших, си помислих “Какво да направя сега?”. Имах някои неща, по които съм работил през годините, но понякога времето не стига и те са останали недовършени. Затова се замислих с какво разполагам”.

Paul McCartney e завършил новия си албум

“Всеки ден започвах записите с инструмента, на който съм създал дадена песен и след това постепенно добавях още пластове; беше много забавно. По-скоро създавах музика за себе си, отколкото такава, която трябваше да върши работа. Затова правех това, което ми харесваше в дадения момент. Нямах представа, че от това ще излезе албум”, добавя сър Paul. 

Снимките за “McCartney” и “McCartney II” са направени от покойната съпруга на музиканта Linda и като продължение на семейната работа, фотосесията за “McCartney III” е дело на тяхната дъщеря Mary и на племенника им Sonny. За обложката на албума са използвани и снимки от телефона на McCartney. 

“McCartney III” е под номер 18 в самостоятелната дискография на прочутия бийтъл, който през 2018 г. издаде албума “Egypt Station”. 

Миналият месец Paul McCartney даде интервю на сина на John Lennon, Sean Lennon. То беше част от отбелязването на 80-ия рожден ден на покойния член на Beatles.

Новини