P!nk и Brandi Carlile почетоха паметта на Sinéad O’Connor по специален начин

27 юли 2023
Pink
Снимка от YouTube screenshot

P!nk и Brandi Carlile почетоха паметта на Sinéad O’Connor с изпълнение на нейната класика "Nothing Compares 2 U". 

Изпълнителката на "Try" изнасяше концерт в Синсинати, част от турнето си "Summer Carnival Tour", в нощта, когато тъжната вест за кончината на ирландската звезда обиколи света. P!nk промени малко сетлиста си и покани на сцената кънтри певицата Brandi Carlile, която е сред подгряващите артисти на турнето, за да изпеят заедно хита от 1990 г., написан и записан първоначално от Prince. 

“Когато бях малка, майка ми беше израснала в Атлантик Сити и аз често ходех до крайбрежната алея "Ocean City" с моите 10 долара, за да запиша демо касета... Представях си, че това ще е демо касетата ми за някоя звукозаписна компания. И винаги беше или "Greatest Love Of All" на Whitney Houston или "Nothing Compares 2 U" на Sinéad O’Connor. Затова, в чест на Sinead, и в чест на моята много, много талантлива приятелка Brandi Carlile, помолих я да излезе тук и да изпеем тази песен заедно", обясни P!nk пред публиката. 

Новината за смъртта на O’Connor беше потвърдена от семейството ѝ в сряда, 26-и юли. Не се съобщава как е починала, но от полицията днес заявиха, че няма подозрителни обстоятелства. Певицата е била открита неконтактна в дома си в Югоизточен Лондон след подаден сигнал. Пристигналите на място екипи само констатирали смъртта ѝ. 

 

Новини