Разкриха причината за смъртта на Sinéad O’Connor

09 януари 2024
Sinеad OConnor
Снимка от БГНЕС

Ирландската певица и текстописец Sinéad O’Connor е починала от естествена смърт, се казва в изявление на съдебния съд в Лондон във вторник.

Sinéad O’Connor, която промени името си на Shuhada Davitt през 2018 г., след като прие исляма, почина на 56 години на 26 юли 2023 г. в дома си в Лондон.

Съдебният лекар казва в изявление, получено от HuffPost:

„Това е потвърждение, че г-жа O’Connor е починала от естествена смърт. Следователно съдебният лекар е прекратил участието си разследването на нейната смърт. Няма да се правят повече коментари“.

Смъртта на Sinéad O’Connor последва смъртта на 17-годишния ѝ син Shane O’Connor в началото на 2022 г.

О’Connor стана световно известна с кавър на песента на Prince “Nothing Compares 2 U” през 1990 г. Самата песен, която той написва за функ бандата The Family прекара няколко седмици по върховете на класациите в различни страни по света. Благодарение на нея албумът на O’Connor “I Do Not Want What I Haven’t Got” стана двойно платинен. 

По-рано днес беше обявено, че в Ню Йорк ще се състои концерт в памет на O'Connor и фронтмена на The Pogues, Shane MacGowan. Събитието ще бъде в "Карнеги Хол" през март. Артисти като Mountain Goats, Cat Power и Dropkick Murphys ще изпълнят кавъри на песни на двете покойни звезди.

 

Новини