Sinéad O’Connor почина на 56 години

26 юли 2023
Sinead OConnor
Снимка от YouTube screenshot

Ирландската певица и активистка Sinéad O'Connor почина на 56 години.

"С огромна тъга трябва да съобщим, че нашата обичана Sinéad почина. Семейството и приятелите ѝ са много разстроени и молят за лично пространство в този труден момент", се казва в изявление на семейството на певицата, цитирано от BBC.

Тъжната вест първо беше съобщена от вестник "The Irish Times".

Sinéad стана световно известна със сингъла "Nothing Compares 2 U" от 1990 г., който оглави класациите по света. Песента е кавър на парче, написано от Prince и изпълнено от неговата група The Family. 

O'Connor има издадени 10 албума. Първият "The Lion and the Cobra" излиза през 1987 г. и успява да намери място в топ 40 на Великобритания и САЩ. Следващият, "I Do Not Want What I Haven't Got", в който е и изпълнението "Nothing Compares 2 U", се изкачва до първото място.

Миналата година 17-годишният син на певицата от Дъблин, Shane, почина след като преди това беше обявен за изчезнал. В социалните мрежи след неговата смърт тя написа, че той е решил "да сложи край на земните си страдания" и помоли "никой да не следва неговия пример". 

O'Connor прие исляма през 2018 г. и смени името си на Shuhada. През годините тя беше в центъра на множество скандали заради социалните и политическите си виждания. 

Певицата също така говореше откровено за проблемите с психичното си здраве. 

По-рано този месец тя написа във Facebook, че се е върнала в Лондон за първи път от 23 години и работи по нов албум, който да бъде издаден следващата година. Тя също така сподели плановете си да направи турне в Австралия и Нова Зеландия през 2024 г. и да го продължи в Европа и САЩ през 2025 г.

Новини