Първи официален трейлър на “Опенхаймер”

Новият филм на Christopher Nolan представя историята на "бащата на атомната бомба"

19 декември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Излезе първи официален трейлър на новия филм на Christopher Nolan “Опенхаймер”. Cillian Murphy е в центъра на епичния трилър базиран на историята за създаването на първата атомна бомба. 

Актьорът влиза в ролята на Дж. Робърт Опенхаймер, американският теоритичен физик, останал в историята като “бащата на атомната бомба”. Nolan е и сценарист на филма, базиран на книгата “Американският Прометей” на Kai Bird и Martin J. Sherwin, отличена с наградата “Пулицър”. 

“Представяме си бъдещето и това, което виждаме, е ужасяващо. Хората ще се страхуват от него, докато не го разберат, а няма да го разберат, докато не го използват. С теорията може да се стигне само до тук. Не знам дали може да ни се има доверие, за да остави такова оръжие в нашите ръце, но нямаме друг избор”, казва Опенхаймер в трейлъра. 

В звездния актьорски състав са още Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Dylan Arnold, Jason Clarke, James D’Arcy, Guy Burnet и Gary Oldman.

Премиерата на “Опенхаймер” ще бъде на 21 юли 2023 г.

 

 

 

Новини