Режисьорът на “Лунна светлина” ще снима "Муфаса"

От Disney обявиха предисторията на "Цар Лъв" на специалното си изложение

10 септември 2022
social
Снимка от facebook

Режисьорът на “Лунна светлина”, който спечели “Оскар” за най-добър филм през 2017 г., Barry Jenkins, се качи на сцената на събитието на Disney, D23 Expo, и обяви, че ще работи по предистория на “Цар Лъв” от 2019 г. 

За “Цар Лъв: Муфаса” беше съобщено още през 2020 г. Както е ясно и от заглавието, лентата ще разкаже за детството на таткото на лъвчето Симба, и за отношенията му с неговия зъл брат Скар. Aaron Pierre и Kelvin Harrison Jr. ще озвучават главните герои. James Earl Jones даде гласа на Муфаса в анимацията от 1994 г. и в римейка от 2019 г., а Jeremy Irons и Chiwetel Ejiofor озвучаваха Скар. 

Публиката на събитието видя и първи ексклузивни кадри от продукцията. В тях Рафики (John Kani) разказва историята на Муфаса от малко лъвче, което е останало сирак и е трябвало да се справя само в големия свят докато се издигне до позицията на цар. В показаните сцени той е пустинята, където го застига приливна вълна от наводнение и го оставя сирак.

“На това място се роди лъв без нито капка аристократична кръв във вените. Лъвът, който един ден ще промени живота на всички ни завинаги”, казва Рафики.

За кратко във видеото се появява и Тимон (Billy Eichner), който се пошегува: “Чакай малко, аз не съм ли в тази история? Чувствам се пренебрегнат”. 

“Цар Лъв” е сред най-обичаните филми в историята на студиото Disney. Оригиналната анимационна приказка спечели над 960 милиона долара в световния бокс-офис. Римейкът от 2019 г., който замести нарисуваните животни с компютърно генерирани изображения, получи смесени отзиви от критиците, но пък донесе над 1 милиард долара приходи.  

Засега няма насрочена точна дата за премиера на “Муфаса”, но по план филмът ще излезе през 2024 г.

 

 

Новини