Rihanna се оттегля като изпълнителен директор на компанията си за бельо

24 юни 2023
Rihanna
Снимка от БГНЕС

Rihanna се оттегля от позицията изпълнителен директор на компанията си за бельо "Savage X Fenty", която притежава съвместно с бранда за луксозни стоки "LVMH". 

"Прекрасно е да виждам как нашата визия за "Savage X Fenty" повлия на индустрията в такива мащаби през последните 5 години. Това всъщност е само началото за нас и ще продължим да намираме нови начини, с които винаги да сме свързани с хората", коментира звездата пред изданието Vogue Business.

Промяната влиза в сила от 26-и юни. 

Rihanna ще остане част от компанията като почетен председател, а поста изпълнителен директор ще заеме Hillary Super. Певицата създаде бранда през 2018 г. 

По-рано този месец Rihanna се класира на 20-о място в списъка на сп. Forbes на най-богатите жени в САЩ, които сами са натрупали състоянието си. Богатството ѝ се оценява на 1,4 милиарда долара. Този успех се дължи отчасти именно на компанията "Savage X Fenty", в която Rihanna притежава 30% от акциите. Стойността на марката беше оценена за 1 милиард долара през февруари 2021 г. от Forbes. Според изданието състоянието си звездата дължи също на козметичния си бранд Fenty Beauty, изпълнението си на Супербоул тази година, както и на издаването на песента "Lift Me Up", която получи номинация за "Оскар".

Певицата е бременна с второто си дете от рапъра ASAP Rocky и се очаква скоро да роди. 

Новини