Rolling Stones разкриха откъс от нов сингъл

04 септември 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

По всичко личи, че дългоочакваният албум на Rolling Stones с първата нова музика от 18 години насам наистина ще се появи. Рок ветераните продължават мистериозната си серия от публикации и този път намекват за нов сингъл на спорадично работещ сайт.

В събота в акаунтите на бандата в социалните мрежи се появиха препратки към интернет страница, която загатва за нова песен със заглавие “Don’t Get Angry With Me” (или “Angry”). Според съобщението на сайта може да се чуе откъс от парчето. Много фенове обаче се оплакаха в коментари, че клипчето не работи, а страницата дава съобщение за грешка. 
 

В крайна сметка един от почитателите е успял да преодолее препятствието:

В края на август се появиха слухове за албум на Stones с нова музика, който ще е първи от 2005 г. Според следите, оставени от бандата, заглавието му ще е "Hackney Diamonds".

Групата от няколко години работи по нови песни, като през април 2020 г. издаде парчето “Living in a Ghost Town”. В интервю през 2021 г. Keith Richards каза, че с колегите му са можели дори да го завършат, ако пандемията не беше прекъснала работата. Mick Jagger пък добави, че имат доста напълно готови песни. 

През март тази година Richards заяви, че новият проект на Stones ще включва последните звукозаписни сесии на барабаниста Charlie Watts, който почина през август 2021 г., но също така участие ще има и неговият заместник Steve Jordan. 

Тази година се появи и информацията, че в новите записи в студио в Лос Анджелис се е включил и Paul McCartney на бас китарата. Отречени бяха слуховете, че Ringo Starr също има участие в проекта. 

 

Новини