Rolling Stones ще издадат версия на „Hackney Diamonds“ с изпълнения на живо

01 декември 2023
Rolling Stones
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG/ MARK SELIGER

Rolling Stones обявиха албум на живо, версия на последния им проект „Hackney Diamonds“.

Парчетата са записани на изненадващия концерт на групата в клуб "Racket" в Ню Йорк на 19-и октомври, който отбеляза издаването на техния 24-ти студиен албум. Те изсвириха кратък сет от седем песни, който включва както песни от „Hackney Diamonds“, така и други песни от тяхната дискография, включително „Shattered“ и „Jumping Jack Flash“.

Lady Gaga също се присъедини към тях на сцената, за да изпълнят заедно дебюта на живо на „Sweet Sounds Of Heaven“ като бис. Комплектът от седем песни ще бъде издаден като втори диск от „живото издание“ на „Hackney Diamonds“, което ще излезе на 19-и януари и може да бъде поръчано предварително в официалния онлайн магазин на групата.

Междувременно, рок ветераните също така споделиха лирик видеото към парчето от албума с Paul McCarntey „Bite My Head Off“, което включва кадри от техния концерт на "Racket".

Обявяването на „Hackney Diamonds (Live Edition)“ следва анонса на групата за турнето в Северна Америка в подкрепа на албума през 2024 г. Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood ще посетят 16 града в Съединените щати и Канада.

Предварителните продажби за концертите приключиха, но от днес започва редовната продажба. Билети за концерта могат да бъдат закупени от официалния сайт на Rolling Stones.

„Hackney Diamonds“ е първият албум на Rolling Stones от 18 години, който се състои изцяло от нов материал, като последният е „A Bigger Bang“ от 2005 г. Това е и първият им албум след смъртта на барабаниста Charlie Watts, който посмъртно е включен в две песни. През 2016 г. бандата издаде „Blue And Lonesome“ - албум с кавъри на блус класики.

Новини