Rolling Stones стартираха европейското си турне

Музикантите изпълниха за първи път на живо своя песен от 60-те

02 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Rolling Stones стартираха европейското си турне в чест на тяхната 60-та годишнина с концерт в Мадрид. Рок ветераните отбелязаха началото по специален начин, като изпълниха за първи път на живо тяхната класика от  1966 г. “Out of Time”. 

Песента първоначално се появява в албума “Aftermath”, но не е издавана като сингъл и остава в сянката на световния им хит “Paint It Black”. По-късно същата година Jagger продуцира успешен кавър на “Out of Time” за британския певец Chris Farlowe с все още слабо известния тогава китарист Jimmy Page. 

През 1975 г. неизвестно демо на версията парчето на Farlowe, но с вокалите на Jagger беше включено в компилацията “Metamorphosis” и беше издадено като сингъл, с което отново привлече вниманието към песента. В онзи момент обаче бандата вече е изпълнявала само няколко свои парчета от 60-те години и изненадващо “Out of Time” така и не е попадала сред тях. До концерта им в Испания на 1-и юни.  

Най-големите им фенове са чули трака още при репетициите през последните няколко дни, заедно с “Mother’s Little Helper”, също песен от “Aftermath”, която е била пренебрегвана по подобен начин през годините.  Тази композиция е била изпълнявана няколко пъти на концерти през 1966 г., но никога след това. Предстои да се чуе в настоящото им турне. 

Шоуто в Мадрид беше първият европейски концерт на Stones откакто почина барабанистът Charlie Watts. Обиколката продължава на 5-и юни в Мюнхен и ще посети още редица градове в Европа преди финала на 31-и юли в Стокхолм. 

 

Новини