Sade записват нова музика в студиото на Brad Pitt

Френското звукозаписно студио Miraval е любимо на групата

11 октомври 2022
social
Снимка от facebook

Sade записват нова музика в студиото Miraval във Франция, което беше реновирано и отворено отново от Brad Pitt и продуцента Damien Quintard.

Новината беше разкрита в статия на Billboard с интервю на Pitt и Quintard. И двамата заявиха, че Sade са посетили Miraval след ремонта. 

Quintard разказа за посещението на фронтдамата на Sade и солов артист Sade Adu и добави, че “можеш да почувстваш любовта, която тя и бандата изпитват към студиото”. За последно те са записвали там в активния си период около 2000 г. 

Новите сесии в студиото Miraval ще бъдат първият нов материал на Sade след сингъла от 2018 г. “Flower of the Universe”, който беше част от саундтрака на филма на Аva DuVernay “Гънка във времето”. Последният  албум на Sade “Soldier of Love” излезе през 2010 г.

Sade са само един пример за популярните изпълнители, записвали в Miraval, преди студиото да бъде купено от Pitt и бившата му съпруга Angelina Jolie през 2011 г. “The Wall” на Pink Floyd и “Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me” на The Cure също са записани там. Звукозаписни сесии в него са имали още много звезди, като AC/DC, Courtney Love, Sting и Wham!.

Ремонтът, който продължи над година слага край на близо 20-годишния неактивен период на Miraval. Вратите му са отворени от лятото. 

 

Новини