Семейството на Matthew Perry с призив за Щедрия вторник

28 ноември 2023
Matthew Perry
Снимка от БГНЕС

По повод Щедрия вторник - ден, който цели да насърчава дарителството и участието в доброволчески акции - семейството на Matthew Perry публикува изявление, с което призова за подкрепа за неговата мисия да помага на другите. 

Фондацията на името на покойния актьор от сериала "Приятели", която беше основана на 3-и ноември, описва себе си като реализация на дългогодишната кауза на Matthew да помага на хора, които се борят с различни зависимости.

"За нас като семейство е важно да уважим наследството на Matthew", се казва в изявлението. Горди сме, че имаме възможност да осъществим потенциала на фондацията "Matthew Perry" да помага на онези, които страдат от тази болест". 

Доведеният баща на Perry, журналистът Keith Morrison, насърчи последователите си в X(Twitter) да подкрепят каузата на фондацията.

"Обикновено не правя такива неща. Но тази година е различна. Утре е Щедрият вторник. Направете каквото можете; той щеше да бъде благодарен". 

Покойният актьор се застъпваше за множество програми в подкрепа на пристрастрастени към алкохола и наркотиците, защото самият той се бореше с такива зависимости през голяма част от живота си. 

В интервю за New York Times през ноември миналата година Perry каза, че вероятно е похарчил над 9 милиона долара през десетилетната си борба със зависимостите и е влизал в клиники за рехабилитация около 15 пъти.

И макар хората да го свързваха преди всичко с ролята на Чандлър в сериала, Perry казваше, че иска да го запомнят с усилията му да помага на други хора, борещи се със същите проблеми. 

 

Новини