Sheryl Crow: Правенето на албуми е загуба на време и пари

28 март 2024
Sheryl Crow
Снимка от БГНЕС

Sheryl Crow смята, че албумите са "загуба на време и пари".

Изпълнителката на „All I Wanna Do“ възнамеряваше да спре да прави записи след „Threads“ от 2019 г. и въпреки че все още смята, че това е безсмислено в света на стрийминга, тя е готова да издаде продължението „Evolution“ в петък.

Колекцията е вдъхновена от песента на Peter Gabriel „Digging in the Dirt“ и включва кавър на хита от 1992 г., в който участва и самият той, както и девет други песни.

Crow казва за майския брой на списание "Red": 

„Все още мисля, че [създаването на албуми] е загуба на време и пари! Хората не слушат записи като цялостна работа, но имах всички тези песни, които сякаш се появиха точно навреме… Така че си помислих, „Добре, няма да направя конвенционален албум, мислейки за началото, средата и края“. Вместо това, това е компилация от нови песни“.

62-годишната звезда сподели и как е намирала утеха в музиката, докато е била малка.

„Това беше по времето, когато всичките ми приятели започнаха да пият и да пушат трева и аз се почувствах някак изолирана. Това беше като патерица на идентичността и когато дойде време да разбера каква искам да бъда, музиката беше нещото, в което бях добра“.

Sheryl говори и за това как талантът ѝ е бил забелязан: 

„Пеех в бар, когато влезе продуцент и ме помоли да пея в реклама. Това беше първият път, когато някой каза: „Мисля, че си добра и ще ти помогна да използваш това, което правиш, и ще ти бъде платено за него“.

Кънтри звездата по-рано обясни, че много ѝ е харесвало да прави всичките си албуми, но смята, че вече е безсмислено да влага всички тези усилия в цялостен проект, когато феновете „си подбират песни“ в стрийминг платформите. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини