Синът на Taylor Hawkins седна зад барабаните на баща си

Изпълнението беше част от близо 6-часовия концерт в памет на барабаниста на Foo Fighters в Лондон

05 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Синът на покойния барабанист на Foo Fighters зае неговото място на сцената на концерт, с който бандата почете покойния си колега Taylor Hawkins. 

В интернет беше разпространено и видео от специалния момент на стадиона “Уембли” в Лондон в събота. То показва Foo Fighters, които изпълняват хита на групата от 1997 г. “My Hero”, а зад барабаните е 16-годишният Shane.

Преди това групата изпълни любимата песен на Hawkins от техния репертоар, “Aurora”, заедно с барабаниста на David Bowie, Omar Hakim. 

Това беше първото официално шоу на Foo Fighters от смъртта на Hawkins през март. Мащабната концертна вечер продължи близо 6 часа с изпълнения на цели 50 песни. 

Началото на концерта постави Liam Gallagher, който представи две класики на Oasis с членове на Foo Fighters, а Chad Smith от Red Hot Chili Peppers се включи с видео, в което сподели спомени за покойния барабанист.

По-късно дъщерята на Grohl, Violet, се присъедини към изпълненията на сцената за кавъри на Jeff Buckley, в които участваха и Alain Johannes от Queens Of The Stone Age и Them Crooked Vultures, както и Chris Chaney от Jane’s Addiction.

Them Crooked Vultures се събраха за първи път от 12 години, а Supergrass изпълниха три песни за “техния голям фен” Hawkins.

Lars Ulrich от Metallica и Brian Johnson от AC/DC се обединиха за кавъри на парчета на последните, а Mark Ronson и Violet Grohl изпълниха и кавър на “Valerie”.

Brian May и Roger Taylor от Queen се присъединиха към Foo Fighters за пет песни, а Joe Walsh от Eagles води събралата се рок банда James Gang за тяхното първо изпълнение на живо от 16 години. 

Във финалната част на шоуто се включиха Paul McCartney, Travis Barker, Nandi Bushell, Rufus Taylor (син на Roger Taylor), Josh Freese и Devo, които заедно с Foo Fighters изпълниха “Times Like These”, “All My Life”, “The Pretender”, “Monkey Wrench”, “Learn To Fly”, “These Days”, “Best Of You”, “Aurora”, “My Hero” и “Everlong”.

Hawkins, който беше част от Foo Fighters от 1997 г., почина през март тази година на 50-годишна възраст. Втори концерт в негова памет предстои на 27-и септември в Лос Анджелис.

 

Новини