След номинацията: Rihanna ще пее на наградите “Оскар”

24 Февруари 2023
Rihanna
Снимка от БГНЕС

Rihanna не изпълни песента “Lift Me Up” по време на шоуто си на Супербоул на 12-и февруари, макар тя да беляза музикалното ѝ завръщане като певица след над 6 години отсъствие. Оказва се, че е пазила баладата за Оскарите. 

Звездата от Барбадос ще изпее трогателната композиция от филма “Черната пантера: Уаканда завинаги” на церемонията по връчване на наградите на американската Академия за филмово изкуство и наука на 12-и март. 

На Супербоул Rihanna разкри, че очаква второ бебе, след като роди сина си през май миналата година. Тя пазеше тайната новата бременност до излизането си на сцената в полувремето на финала по американски футбол. Новината превърна изпълнението ѝ в едно от най-гледаните и обсъждани през последните години.  

За предстоящата музикална изява на Rihanna на наградите “Оскар” съобщиха продуцентите на 95-ата церемония Glenn Weiss и Ricky Kirshner. Те ще обявят още изпълнители за шоуто в следващите седмици. 

Изпълнителката на “Umbrella” няма да е първата, която пее на Супербоул и на Оскарите в една календарна година. Phil Collins участва и в двете събития през 2000 г., макар той да делеше сцената на спортното събитие през януари с Christina Aguilera, Enrique Iglesias и Toni Braxton. Collins изпълни “Two Worlds (One Family)” от анимацията “Тарзан” в продуцираното от Disney шоу. През март той изпълнява и “You’ll Be in My Heart”, също от “Тарзан”, на сцената на Академията. Песента, която Collins е написал сам, печели “Оскар”.  

Музиката за “Lift Me Up” е дело на Tems, Rihanna, Ryan Coogler и Ludwig Göransson, а текстът е написан от Tems и Coogler. Композицията, която ще се бори за “Оскар” за най-добра оригинална песен към филм, е първата номинация на Rihanna за престижната статуетка. 

Миналата година Beyoncé откри церемонията с изпълнение на “Be Alive” от филма “Методът Уилямс” (“King Richard”). През последните 10 години музикални участия записаха също Adele, U2, Lady Gaga, The Weeknd, Sam Smith, Justin Timberlake, Sting, Elton John и Billie Eilish с Finneas.

Rihanna присъства на наградите “Златен глобус” на 10-и януари, но на церемонията няма музикални изпълнения на номинираните песни. “Lift Me Up” не спечели, а трофеят отиде при индийската песен “Naatu Naatu”.  

Преди 4 години “All the Stars” от първия филм “Черната пантера” също беше номинирана за “Оскар”, но Kendrick Lamar и SZA не изпълниха парчето на живо заради проблеми с графиците. 

Rihanna има 9 награди “Грами”, 8 мултиплатинени албума и 14 сингъла номер 1 в Billboard Hot 100.

Водещ на Оскарите ще бъде Jimmy Kimmel.

Новини