Спонсорирана статия: Модерни на работа - как да съчетаем елегантност и комфорт

22 юни 2023
answear
Снимка от answear

Ако често се чудите как да се обличате за работа, не сте сами. Предлагаме ви няколко съвета и идеи как да постигнете професионална и стилна визия едновременно. Бъдете уверени и модерни на работа - лесно е.

Понякога ви се иска да отидете на работа със спортен екип или с любимите си протъркани дънки и развлечената домашна тениска, но това е невъзможно. Или най-малкото няма да се приеме добре. Все пак, уморително е всеки ден да се приготвяме, обличаме и гримираме, само и само за да отидем на работа. Работещите жени знаят, че визията има значение при бизнес срещи, оперативки, интервюта. А корпоративната мода определено може да ви затрудни в избора на подходящо облекло.

Модните дизайнерите създават какви ли не дрехи, обувки и аксесоари. Ето защо ви предлагаме няколко прости съвета, за да намерите баланса между модерен стил и комфорт, особено когато прекарвате дълги часове в офиса. С тези идеи може да си създадете елегантен гардероб и безупречна визия, която е едновременно професионална и удобна.

Заложете на естествени материи

Когато купувате дрехи за работа, за предпочитане е да избирате такива от естествени материи, като памук, лен, коприна и вълна. Органичните тъкани са меки, дишащи и устойчиви. Те гарантират, че няма да изпитвате дискомфорт от изпотяване, дразнене или сърбеж. С ефирна копринена риза и памучен комплект от пола и сако ще бъдете уверени в себе си. Тънките вълнени пуловери за зимата и ленените панталони за лятото са повече от добра идея за работещите момичета.

Същото важи и аз обувките. Естествената кожа е перфектен избор - здрава, оформяща се по ходилото, а и много красива. Ботуши, обувки на ток или сандали на платформа, естествената кожа е най-доброто за ходилата ви. Съветът ни е през зимата да търсите промоции на отворени обувки и сандали, а през лятото се оглеждате за най-добрите намаления за любимите ви марки, например за боти Guess оферта. Така ще спестите пари без да правите компромис с качеството.

Класиката е модерна - нека работи за вас

Корпоративното облекло по принцип е консервативно - нито прекалено впито в тялото, нито прекалено разкриващо. Полите стигат до коляното, вталените топове и ризи са внимателно изрязани по деколтето, кройките са дискретни. Това обаче не означава, че класическите дрехи за работа за скучни. Право сако с интеренти детайли, пола тип "молив", 7/8 панталон с висока талия са задължителни артикули, които позволяват безброй комбинации за различни визии. Актуални в момента са панталоните с широки крачоли, особено дънките, които балансират пропорциите и стоят чудесно с вталена скъсена горна дреха.

Колкото до цветовете, лавандуловото и кораловото са хит през този сезон, особено ако ги съчетаете със златисти или сребърни аксесоари. Тук класическите цветове за дрехите са синьо, бордо, черно, бяло, бежово и тъмнозелено, но е изкушаващо да прекрачите границите, като смесвате неутралните цветове с по-свежи и пастелни краски. Разбира се, пазете баланса и избягвайте да носите много ярки или крещящи цветове, които могат да разсеят или да раздразнят колегите ви. Можете също да съчетавате различни принтове, като райета, точки, цветя, животински принтове, така се да се допълват с останалата част от облеклото.

Детайлите говорят най-добре

Аксесоарите и гримът на работещите дами трябва да са семпли и елегантни. Можете да носите шал, колан, колие или чифт обеци от благороден метал, за да добавите индивидуалност и чар на визията си. Не носете твърде големи аксесоари, които могат да пречат на работата ви или да дрънчат. Изберете качеството пред количеството, защото няма смисъл да носите твърде много аксесоари. Носете обаче подходяща чанта, която побира най-необходимото. Ако търсите идеи за кожени дамски чанти, моделите на Pinko ще ви предложат страхотни варианти на answear.bg/m/pinko/tya/aksesoari/chanti.

Това са само няколко съвета, които може да приложите в ежедневието си. Корпоративната мода на първо място да създава стил и увереност. Намерете вашите още сега и постигайте успехи всеки ден.

Новини