Според Oprah Winfrey няма нищо срамно в лекарствата за отслабване

14 декември 2023
Oprah Winfrey
Снимка от БГНЕС

Oprah Winfrey говори за здравословния си режим и преобразяването си, и призна пред сп. People, че приема лекарство за отслабване "като средство за контрол на йо-йо ефекта". 

В интервюто си за изданието 69-годишната Winfrey не казва кой е медикаментът, но уточнява, че го пие, когато има нужда. 

“Фактът, че има одобрена от медицината рецепта за контрол на теглото и за това да останеш здрава, и то в рамките на моя живот, е облекчение, спасение, като подарък, а не е нещо, зад което да се криеш или заради което отново да ти се подиграват. Приключих категорично с това някой да вменява на друг чувство на срам".

Звездата, която е сред продуцентите на новия филм “The Color Purple” и която водеше открита борба с килограмите в рамките на кариерата си през годините, определи като "публичен спорт" това да бъде обвинявана и засрамвана заради теглото ѝ и добави, че подигравките са продължили 25 години. Въпреки всичко сега Oprah казва, че по-добре се справя с това да поддържа здравословно тегло.  

“Знаех за лекарствата за отслабване, но някак усещах, че трябва да докажа, че съм способна да го направя само със силата на волята си. Сега вече не се чувствам по този начин. Всъщност дори съм го препоръчвала на други хора, много преди да го пробвам лично".

Водещата казва също, че осъзнала тези неща по-рано тази година по време на едно от предаванията си, посветено на отслабването. 

“Осъзнах, че съм се обвинявала през всичките тези години заради това, че съм с наднормено тегло, а аз имам предразположеност, която силната воля не може да контролира. Затлъстяването е заболяване. Не става дума за сила на волята, става дума за мозъка".

Новини