Taylor Swift е поканена да се присъедини към Академията за филмово изкуство и наука

29 юни 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift е поканена да се присъедини към Академията за филмово изкуство и наука, която връчва наградите "Оскар". Hollywood Reporter съобщава, че певицата е сред голяма група знаменитости, призовани да станат част от киноакадемията. В списъка са също David Byrne, Austin Butler, Keke Palmer и Ke Huy Quan.

“Академията с гордост ще приеме тези артисти и професионалисти в редиците си", заявиха изпълнителният директор Bill Kramer и президента на Академията Janet Yang в съвместно изявление. “Те представляват изключителния световен талант в разнообразни дисциплини от областта на киното и имат съществено влияние върху изкуството и науката за филмите и върху киноманите по света". 

Ако всички 398 поканени тази година приемат, 34% от членовете на Академията вече ще са жени, 18% ще бъдат цветнокожи, а 20% от членовете ще бъдат чужденци, т.е. различни от американци.

Swift все още не е номинирана за "Оскар", като тази година попадна в краткия списък с претендентите за номинация за най-добра песен към филм с “Carolina” от "Където пеят раците".

“Carolina” обаче получи номинации за редица други награди, включително "Златен глобус", "Грами" и на Гилдията на филмовите критици. През май получи статуетката за най-добра песен на церемонията за наградите на MTV за кино и телевизия.

Новини