Taylor Swift започна да поставя рекорди с новия си албум

22 април 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift се завърна към поставянето на рекорди. След премиерата на 11-ия ѝ албум "The Tortured Poets Department" миналия петък и представянето на водещия сингъл "Fortnight" с Post Malone звездата светкавично отбеляза нови постижения. 

През уикенда от платформата Spotify обявиха, че "The Tortured Poets Department" е първият албум в историята на приложението, който надхвърля над 300 милиона стрийма за един ден. "Fortnight" пък стана най-стриймваната песен в рамките на ден в историята на Spotify.

Swift подобри собствения си рекорд като най-стриймвания изпълнител, след успеха на "1989 (Taylor's Version)" през октомври 2023 г. Нейни са и трите най-стриймвани албума за един ден в Spotify - "The Tortured Poets Department", "Midnights" и "1989 (Taylor's Version)". 

Подобни рекорди регистрира и друга голяма платформа за стрийм на музика - Amazon Music.

Очаква се с огромна преднина Swift да оглави американските и британските музикални класации тази седмица. 

По данни на Billboard от новия албум на Swift са продадени 1.4 милиона копия само през първия ден, включително на CD, винил, касета и теглене на дигитални версии. Това е значително подобрение спрямо нейната най-добра седмица по отношение на продажбите, която беше постигната с презаписания "1989 (Taylor's Version)". От него през първата седмица бяха продадени 1.359 милиона копия. 

Очаква се "The Tortured Poets Department" да направи исторически дебют в класацията Billboard 200 и да донесе на Swift нейният 14 албум номер 1, с което пък ще подобри собствения си рекорд като изпълнителката с най-много записи начело на подреждането. Така тя ще бъде наравно с Jay-Z, който има най-много албуми номер 1 като солов изпълнител. Абсолютният рекорд за най-много албуми начело на американската класация държат Beatles с общо 19 записа. 

Във Великобритания пък предвиждат три песни от албума на Swift да заемат първите три места на класацията за сингли. На този етап от съставянето на седмичното подреждане начело са "Fortnight", "The Tortured Poets Department" и "So Long London".

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини