Албумът на Taylor Swift надхвърли 1 милиард стрийма за по-малко от седмица

25 април 2024
Taylor Swift
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Новото музикално творение на Taylor Swift, "The Tortured Poets Department", стана първият албум в историята на Spotify, който надхвърля 1 милиард стрийма за една седмица. От платформата уточниха, че рекордът е поставен само за 5 дни. 

Албумът на звездата е 11-ти в дискографията ѝ и беше издаден в петък, 19 април. В съдържанието има 16 песни, а водещият сингъл е “Fortnight” с участието на Post Malone. Около два часа след премиерата, Swift на практика удвои траклиста, като пусна още 15 допълнителни песни като част от антологична разширена версия на албума.

Оттогава "Tortured Poets" е събрал над 1 милион слушания на въпросните 31 песни в Spotify. 

Постижението е поредното, което новият албум на Swift реализира в рамките на само няколко дни. Часове след появата си колекцията се превърна в най-стриймваната в платформата за един ден с над 300 милиона слушания, натрупани в първите 24 часа. “Fortnight” пък постави рекорд за най-стриймваната песен за един ден.

Подобни рекорди "Tortured Poets" постави и друга музикална платформа - Apple Music. Освен това, само за 4 дни бяха продадени 800 000 издания на албума на плоча, с което той подобри рекорда за продажби на винил за седмица в съвременната музикална история, поставен отново от Swift - нейният презаписан албум "1989 (Taylor’s Version)" беше продаден в 693 000 бройки на плоча през първата седмица на пазара. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини