The Rolling Stones забиват с Jimmy Page в "Scarlet"

Песента е част от преиздадената версия на култовия албум на бандата "Goats Head Soup"

22 юли 2020
social
Снимка от facebook

The Rolling Stones издадоха колаборацията си с Jimmy Page "Scarlet". Песента била записана от Mick Jagger и компания през октомври 1974 г. заедно с китариста на Led Zeppelin и Ric Grech от Blind Faith на баскитарата.

Преди "Scarlet" рок ветераните пуснаха новата си песен "Criss Cross", като и двете парчета са в съдържанието на мултиформатното ново издание на албума на Stones от 1973 г. "Goats Head Soup". Съвременната му версия очакваме на пазара на 4-и септември.

The Rolling Stones пускат нова версия на емблематичен албум

"Scarlet" е била запазена само като демо от звукозаписна сесия с Page, но се получила толкова добре, че музикантите са решили да я споделят със света.

Jagger разказа: "Спомням си, когато за първи път свирихме с Jimmy и Keith в студиото в дома на Ronnie. Беше страхотно". It was a great session.''

Keith добави: "Аз пък си спомням, когато влязохме в края на сета на Zeppelin в студиото. Те тъкмо си тръгваха, а ние трябваше да записваме след тях и мисля че Jimmy тогава реши да остане. Не сме го мислили като песен, просто свирихме пробно, беше като демонстрация, но се получи толкова добре и си помислихме, че е добре да я използваме".

Преиздаденият албум ще включва и парчето "All The Rage", което също не е издавано досега, както и много други редки записи и ремикси.

По-рано бандата преиздаде "Sticky Fingers", "Exile on Main Street" и "Some Girls".

През април те пуснаха първата си нова музика от 2012 г. насам - сингълът с елементи на реге "Living In A Ghost Town", по който са работили миналата година и са завършили по време на социалната изолация.

"Ролинг стоунс" издадоха първата си песен от 2012 г.

Музикантите подготвят и нов албум с изцяло нови песни. Той ще е първи след издадения през 2005 г. "A Bigger Bang".

Новини