The Weeknd е най-популярният изпълнител в света

22 март 2023
The Weeknd
Снимка от БГНЕС

The Weeknd е най-популярният изпълнител в света според Рекордите на Гинес. Организацията е достигнала до този извод след анализ на данни от една от най-големите платформи за стрийм на музика. 

В края на февруари канадският певец се превърна в първия и засега единствен изпълнител в приложението със 100 милиона слушатели месечно. Според данните впечатляващият резултат продължава да се увеличава и вече е около 112 милиона. 

Доста след него в момента е Miley Cyrus, която събира над 82 милиона слушатели месечно, след като на 10-и март издаде албума си “Endless Summer Vacation”. Други подгласници на The Weeknd са Shakira (81.6 милиона), Ariana Grande (80.6 милиона), Taylor Swift (80.2 милиона), Rihanna (78.5 милиона) и Ed Sheeran (77.5 милиона).

Преди около седмица The Weeknd триумфира на музикалните награди “Джуно” в родната си Канада. Той спечели 4 статуетки - за изпълнител и автор на песни (за рекордния четвърти път), за сингъл на годината беше избран неговият “Sacrifice”, а “Dawn FM” му донесе и трофея за поп албум. Въпреки оказаната му чест публиката на церемонията го освирка бурно, защото той не си беше направил труда да присъства в залата, за да получи лично наградите си.

Новини