Timbaland, Justin Timberlake и Nelly Furtado с опит за нов хит

01 септември 2023
Timbaland
Снимка от Animato Music / UMG

Излезе очакваната с огромно нетърпение нова песен на звездното трио Timbaland, Justin Timberlake и Nelly Furtado. 

Сингълът се казва “Keep Going Up” и е първото самостоятелно парче на продуцента от над 8 години, както и първата колаборация на тримата от 16 години насам. През 2007 г. тяхното общо изпълнение “Give It To Me" се превърна в истински хит. То беше част от албума на Timbaland "Shock Value". 

Произходът на “Keep Going Up” може да се проследи до Beatclub - онлайн платформа за създаване на музика, която Timbaland съосновава през 2021 г. В нея членува групата Last Trip to the Moon. Brandon Stewart и Brandon Cordoba от продуцентския екип на формацията създават бийта по време на сесии в студиото, а Timbaland добавя и нещо от себе си. 

“Keep Going Up” ще бъде част от предстоящия мини албум на известния продуцент, който се очаква да излезе през есента. 

“Искам да създам малък прозорец на носталгия за това поколение, за да разбере какво е величие”, каза Timbaland. 

Timbaland е номиниран за Grammy 21 пъти, 4 от които е спечелил. Той е допринесъл за успеха на редица изпълнители, включително Jay-Z, Ludacris, Aaliyah, SnoopDogg, Beck, Bjork, Madonna, Missy Elliott, Rihanna и много други. Предишните сътрудничества на Timbaland с Justin Timberlake включват 5 студийни проекта, а за Furtado той продуцира албума "Loose", който ни даде разбиващия сингъл "Promiscuous“. 

 

Новини