Usher ще оглави шоуто на полувремето на Супербоул

25 септември 2023
Usher
Снимка от facebook.com/usher

Usher ще оглави шоуто на полувремето на Супербоул, което ще се състои на 11 февруари 2024 г.

Емблематичният певец от Атланта ще излезе на сцената на стадион "Allegiant" в Лас Вегас. Това ще бъде първият път, когато финалът за супер купата по американски футбол ще се проведе в Града на хазарта. 

„За мен е огромна чест, че най-после ще мога да отметна участието на Супербоул от списъка си с неща, които искам да постигна в живота си. Нямам търпение да поднеса на света шоу, различно от всичко друго, което са виждали от мен преди“, каза Usher в изявление. „Благодаря на феновете и на всички, които направиха възможно това да се случи. Ще се видим много скоро“.

Usher също така обяви, че премиерата на деветия му албум, "Coming Home", ще съвпадне с изявата му на музикалната сцена на спортното събитие. Това ще бъде първия му нов албум след "Hard II Love" от 2016 г., който достигна номер 5 в Billboard 200. 

В кариерата си Usher има 18 хита в топ 10 на американската класация Hot 100, включително девет номер 1. Сред тях са „U Got It Bad“, „Yeah!“ с Lil Jon и Ludacris, „My Boo“ с Alicia Keys и „OMG“ с will.i.am. Всички тези колаборации със сигурност ще засилят спекулациите около това кой може да излезе като специален гост на неговото шоу на Супербоул. Той също така има четири албума номер 1 в Billboard 200. 

2024-а ще бъде петата година от партньорството между Националната футболна лига на САЩ (NFL) и компанията на рапъра JAY-Z, Roc Nation, за продуциране на музикалното шоу в полувремето след сключена сделка през 2019 г. Това партньорство доведе до участията на Shakira и Jennifer Lopez (2020), The Weeknd (2021), Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige и Kendrick Lamar (2022), и Rihanna (2023). 

„Usher е върховен артист и шоумен. Още от дебюта си на 15-годишна възраст той чертае свой собствен уникален път. Отвъд безупречното си пеене и изключителна хореография, Usher разголва душата си чрез музиката“, каза JAY-Z в изявление. „Неговото забележително пътуване го изведе до една от най-великите сцени в света. Нямам търпение да видя магията”.

Участието на Rihanna в полувремето тази година, по време на което тя обяви, че е бременна за втори път, се превърна в най-гледаното музикално изпълнение на Супербоул в историята.

Новини