В Лос Анджелис се състоя премиерата на най-новия филм на Гай Ричи „Заветът”

20 април 2023
jake gyllenhaal
Снимка от БГНЕС

В Лос Анджелис се състоя премиерата на най-новия филм на Гай Ричи „Заветът”. Във военния екшън участват актьорите Джейк Джиленхол и Дар Салим. Историята разказва за американския сержант Джон Кинли, който e тежко ранен в Афганистан, получава мозъчна травма и не си спомня нищо от миналото.

Разпознава единствено преводача си Ахмед, който е положил огромни усилия, за да спаси живота му. Кинли разбира, че американското правителство не е осигурило на Ахмед и семейството му обещаното безопасно преминаване към Америка, а талибаните са по петите на преводача. Затова се връща в Афганистан сам, за да изпълни дълга си към човека, който е спасил живота му.

„Тази история е уникална! Разглеждах и други сценарии свързани с войната в Афганистан и участието ни в нея, но в крайна сметка тази ме трогна най-силно. Защото става въпрос за доброто в нас, но не просто като сантимент. Това е което ме грабна толкова силно в тази история и приех ролята.”

Въпреки че Гай Ричи не беше на премиерата, присъствието му на червения килим се усещаше осезаемо. Всички актьори изтъкваха неговия професионализъм и творчески подход.

Автор: Ивелина Кунчева

 

Новини