В Швейцария вече пътуват с “Shania Train”

21 март 2023
Shania Twain
Снимка от БГНЕС

Като носителка на 5 награди “Грами” и редица други музикални отличия Shania Twain е покорила най-големите върхове в кариерата си. Канадската кънтри звезда обаче записа още едно постижение в актива си - в Швейцария вече се движи високотехнологичен туристически влак, който носи името “Shania Train”. Той пътува от Монтрьо на Женевското езеро, където певицата живее от 10 години, до Интерлакен в централна Швейцария. Shania присъства на церемонията за официалното кръщаване на влака през декември миналата година, а от тази седмица той вече пътува по маршрута си.

Новият влак е революционен, защото може да променя разстоянието между колелата си в движение спрямо това на каква дистанция са разположени железопътните релси. Също така локомотивите могат да увеличават или намаляват височината си спрямо релсите, което е полезно заради различните нива на пероните по трасето на влака. Всичко това ще позволи на туристите по маршрута да пътуват удобно без да се налага да сменят различни влакове заради промените в релсовия път. А това ще им даде и възможност да се наслаждават на гледката към едни от най-красивите езера, долини и планински маршрути в Европа през огромни панорамни прозорци.

Засега влакът се движи само веднъж дневно във всяка посока, но от 11-и юни вече ще прави по четири обиколки на ден. 

Макар да е родом от Канада Shania Twain от 10 години живее със съпруга си в Корсо, на брега на Женевското езеро. Преди време в интервю тя сподели, че регионът е много красив и живописен, а тя обича да излиза с лодка в езерото. Певицата разказа също, че близо до нейния имот е студиото, в което легендите Queen в продължение на години са писали и записвали песни, а Freddie Mercury е живял в къща, наречена “The Duck House”: “Гледката от нея към езерото може да се види на обложката на един от албумите им. И той много подходящо е наречен “Made In Heaven”.

Новини