Ще има ли холограмно шоу с Freddie Mercury?

26 Февруари 2024
Freddie Mercury
Снимка от YouTube screenshot

Появиха се спекулации, че се подготвя холограмно шоу с Freddie Mercury.

Намеци за ново холограмно шоу с участието на покойния фронтмен на Queen се появиха, след като Mercury Songs Limited – организацията собственик на соловите произведения на легендарния музикант – съобщи, че е подала заявление за превръщане в търговска марка на псевдонима му за използване във виртуална реалност и 3D.

Новината за този ход беше споделена от вестник The Sun, който е получил документацията. 

Така изглежда все по-възможно музикантът да се завърне на сцената като дигитален аватар, подобен на този, наблюдаван в изключително успешните шоута на ABBA, "Voyage", в Лондон.

Това няма да е първият път, когато Mercury се появява на сцена с помощта на технологиите. Преди две години оптична илюзия на фронтмена беше показана по време на турнето на Queen "Rhapsody", което групата стартира с Adam Lambert. Илюзията разплака китариста Brian May по време на шоуто.

Въпреки това May е споделял нежеланието си да се развие идеята за холограмно шоу. Миналата година в подкаст за радиопредаването на Graham Norton китаристът заяви, че макар групата да е харесала този план, все пак биха искали такова шоу да се направи чак когато всички членове на състава вече са покойници. Докато е жив May казва, че предпочита да свири на живо, а не като аватар.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини