Vanessa Williams ще играе в "Дяволът носи Прада" с музика от Elton John

20 Февруари 2024
Vanessa Williams
Снимка от БГНЕС

Прочутата Миранда Прийстли ще се появи отново в театрална постановка на Уест Енд, създадена по романа бестселър и филма "Дяволът носи Прада" от 2006 г. 

Ролята на главния редактор на измисленото сп. Runway в мюзикъла е поверена на певицата и актриса Vanessa Williams. 

Във видео в Instagram звездата пресъздава култовата сцена от филма с първата поява на митичната Миранда Прийстли, която върви по коридора към офиса си, носеща "Книгата" на списанието в ръка, и хвърля невъзмутимо чантата и палтото си върху бюрото на асистентката си. След това тя се настанява зад своето бюро в кабинета си и сваля слънчевите си очила с властен жест. "Не стой там просто така. Отиди да си купиш билети или нещо такова", казва с леден тон Williams в ролята на Миранда, рекламирайки постановката. 

Във филма от 2006 г. Meryl Streep изигра брилянтно емблематичната Миранда Прийстли, а Anne Hathaway беше в ролята на нейната нова и скарана с модата асистентка. 

Театралната постановка в Лондон ще се играе от октомври и ще включва оригинална музика създадена от носителя на 5 награди "Грами" Elton John с текстове от Shaina Taub и хореография от носителя на наградта "Тони" Jerry Mitchell, който е работил по много подобни продукции, включително "Коса".

Превъплъщението на Streep в Миранда ѝ донесе номинация за "Оскар" за най-добра актриса. Williams обаче също има с какво да допринесе за ролята. Тя изигра шефката на измисленото сп. MODE Вилхелмина Слейтър в сериала "Грозната Бети", който се излъчваше в периода 2006-2010 г. От него изгря звездата на America Ferrera. За ролята си в поредицата Williams беше номинирана три пъти за наградата "Еми". 

Междувременно стана ясно, че Streep ще продължи участието си в следващия сезон на сериала "Само убийства в сградата", където си партнира със Selena Gomez.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини