За Деня на жената Барби се превърна в Kylie Minogue и Shania Twain

06 март 2024
Kylie Minogue
Снимка от БГНЕС

След огромния успех на филма "Барби" в боксофиса и възродилата се мания по световноизвестната кукла, от компанията Mattel продължават да осребряват тази популярност. По случай Деня на жената, 8 март, американският производител на играчки пуска в продажба специална серия, наречена "световни разказвачи на истории". Kylie Minogue, Shania Twain и Helen Mirren са сред известните дами, които са превърнати в кукли Барби.

С тази серия от компанията започват и честванията за своята 65-та годишнина. 

Производителят на играчки каза, че „блестящата кариера на Minogue я е запазила здраво вкоренена в настоящето, като същевременно тя определя голяма част от нашето колективно минало“. От компанията похвалиха Twain за това, че е един от „известните пионери, които разбиват бариерите пред жените в кънтри музиката“.

Mirren от своя страна е „една от най-известните и уважавани актриси в света, а заедно с това е защитник на възприемането и празнуването на себеизразяването, стареенето и модата“.

Mirren, която участва в "Барби" като разказвач, каза, че е „напълно поразена“ от честта.

„Това е нещо много специално и нещо, което мога да добавя към списъка с любимите ми постижения – да стана Дама на Британската империя, да имам "Оскар", да имам звезда на Холивудската алея на славата и да имам собствена Барби“, обясни звездата.

Единствената по рода си кукла е моделирана по образа на Mirren от червения килим в Кан миналата година, където тя носеше синя рокля, допълнена със синя коса. Куклата има и свой собствен мини аксесоар "Оскар", като признание за нейната награда на Академията за най-добра актриса през 2007 г. за "The Queen".

Куклата Kylie Minogue пресъздава визията на австралийската поп звезда от музикалния видеоклип към нейния мега хит „Padam Padam“, докато Барби-Shania Twain носи тоалета и цилиндъра от нейния видеоклип „Man I Feel Like A Woman“, а образът е завършен от дългата розова коса от нейното турне „Queen Of Me“.

Сред другите отличени дами са носителката на "Оскар", актриса и продуцент Viola Davis, създателката на съдържание Maira Gomez от местната общност на етническата група Татуйо в Амазонка, мексиканският режисьор, продуцент и сценарист Lila Avilés, японският модел Nicole Fujita и германската комедиантка Enissa Amani.

„Историята на Барби никога не е била само за нея. Става въпрос за безбройните малки деца, които тя е вдъхновила, и милионите истории, които тя им е помогнала да си представят по пътя си“, каза Krista Berger, старши вицепрезидент за Барби в компанията. 

„През последните 65 години Барби използва своята глобална платформа, за да даде възможност на момичетата да имат големи мечти, да изследват неограничения си потенциал и да насочват собствената си история, за ​​да оформят бъдещето си. Докато празнуваме тази важна годишнина, ние празнуваме повече от шест десетилетия истории, които Барби е помогнала да бъдат написани, и куклата, която продължава да дава възможност на всеки да мечтае“.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини