Започва работа по биографичния филм за Michael Jackson

Режисьор на лентата ще бъде Antoine Fuqua

19 януари 2023
Michael Jackson
Снимка от YouTube screenshot

Тази година ще започне работата по биографичния филм за Michael Jackson. Проектът “Michael” е поверен на режисьора Antoine Fuqua, известен с “Тренировъчен ден”, “Великолепната седморка” и “Закрилникът”. Той стои и зад новия филм с Will Smith “Еманципация”. 

Биографичната продукция за краля на поп музиката беше обявен преди година и се осъществява с одобрението на семейството му. Сценарист е John Logan, който стои зад “Гладиатор” и “Авиаторът”, а сред продуцентите е Graham King, който работи и по “Бохемска рапсодия” за групата Queen. Все още обаче не е обявен актьорският състав.

Информация за сюжета няма, но все пак е ясно, че филмът ще проследи живота и кариерата на легендарния певец от дните му с Jackson 5, през най-запомнящите се изяви на сцената до смъртта му. Поп звездата, който постига безпрецедентен успех и световна слава приживе, включително е първият черен певец, чиито клипове редовно се въртят по MTV, почина през 2009 г. на 50 години след инфаркт, причинен от прекомерна употреба на упойващо лекарство.

В изявление режисьорът Fuqua казва:

“За мен няма артист с по-голяма сила, харизма и неподправена музикална гениалност от Michael Jackson. Започнах да снимам музикални клипове, като се учех от неговата работа… Шансът да разкажа историята му на екрана под съпровода на неговата музика е нещо, на което не можех да устоя”. 

При обявяването на проекта беше казано, че филмът ще бъде “задълбочен портрет на сложния човек, който се превърна в Крал на поп музиката”. Предвид факта, че семейството на Jackson е свързано с продукцията, не е ясно как, и дали изобщо, в нея ще бъде засегната темата с обвиненията в педофилия, които разтърсваха живота и репутацията на певеца през годините. Близките му винаги пламенно са отричали да има истина в твърденията и особено през 2019 г., когато излезе документалният филм “Да напуснеш Невърленд”, посветен на обвиненията. Мюзикълът на Бродуей “MJ”, който също е създаден с одобрението на семейството на Jackson, не споменава изобщо скандалните твърдения.

Новини