Защо Boy George е копирал обложката на албума на Kylie Minogue?

21 Февруари 2024
Kylie Minogue
Снимка от Facebook

Boy George обясни защо обложката на новия му сингъл толкова много прилича на тази на албума на Kylie Minogue "Tension", който излезе миналата година. 

Фронтменът на Culture Club получи критики тази седмица, след като пусна новия си сингъл "Religion" в понеделник и феновете забелязаха, че корицата е почти идентична с тази на хитовата колекция на Kylie.

Песента е една от двете композиции, които Boy George обяви в аудиокнигата за новите си мемоари "Karma" миналата есен. Парчето най-после видя бял свят в началото на седмицата, но не то, а обложката му предизвика много коментари. Причината е, че тя е буквално копие на тази на "Tension" на Minogue. Цветовата гама и шрифтът са напълно еднакви. 

Това стана причина много потребители да се изкажат по темата.

“Знам че всеки шедьовър си има евтино копие, но какво по дяволите е това", пише един потребител в X/Twitter, докато друг споделя как първоначално си е помислил, че става дума за шега, но после разбрал, че това наистина е корицата на сингъла. 

Изпълнителят на "Karma Chameleon" защити решението да се използва толкова подобна обложка, като написа в социалните мрежи: “Рециклирам всичко". В друг туит той се определи и като "истински гений" заради това, че е използвал толкова подобна обложка, а по-късно намекна, че поредният човек, недоволен от копирането, е "жалък".

До тази странна ситуация се стигна само няколко месеца, след като се появиха слухове, че между Boy George и Kylie Minogue има вражда. А причината за обтегнатите им отношения е подозрението, че Boy George е публикувал хита на австралийската звезда "Padam Padam" преди официалната му премиера миналата година.

В интервю неотдавна Minogue коментира информацията като каза, че между тях няма лоши чувства и че не е знаела за изтичането на песента преди въпросното интервю. Според нея обаче дори да се е случило такова нещо, то не е било със зла умисъл, а е станало случайно:

“Предпочитам да мисля, че е било нещо като натискане на грешния бутон или просто е бил много развълнуван, но пакостлив George”.

През последните месеци Boy George си навлече и други критики, заради коментари по адрес на Janet Jackson и Madonna в автобиографията си. За кралицата на поп музиката той пише, че е "прекалено високомерна".

Фронтменът на Culture Club е сред знаменитостите, които се подписаха в отворено писмо, с което се настоява организаторите на Евровизия 2024 г. да не забраняват на Израел да участва. Преди това имаше редица призиви страната да бъде изключена от песенния конкурс тази година заради войната в Газа. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини