Защо да изберем канелените бисквити през зимата

Има основателна причина да използвате канелата за много повече от това да поръсите сутрешното си кафе или чай с нея

06 декември 2020
social
Снимка от pxhere.com

Може ли зимни празници без канелени бисквити? Освен вкусни и ароматни, те са и много полезни.

Загряващата подправка канела е била ценена още от древни времена, заради нейните кулинарни,медицински и натурално консервиращи възможности. Канелата е била описана първо от Шен Нунг, бащата на Китайската медицина, приблизително 2800 години преди Христа, а древните египтяни са я използвали като част от мумификацията.

През първи век от Новата ера европейците толкова много са ценели канелата, че са плащали за нея 15 пъти повече, отколкото за среброто.

Канелата е известна със стимулирането на антиоксидантната защита , а е и открито, че убива Ешерихия коли(E. Coli) и много други бактерии. Антивъзпалителните й съставки помагат за облекчаване на болката и сковаността в мускулите и ставите в следствие на артрит.

Тя също така помага за предпазване от инфекции на пикочните пътища, разрушаване на зъбите и заболявания по венците, и спомага за контрола на кръвната захар. Сред другите ползи са, че успокоява възпаленията, подсилва функцията на мозъка, подпомага загубата на тегло, успокоява възпалено гърло или кашлица, има противоракови свойства, подобрява кръвното налягане.

Новини