Австралия се прощава с Olivia Newton-John

С подкрепата на семейството на звездата се организира държавна мемориална церемония

11 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Животът и невероятната кариера на Olivia Newton-John ще бъдат почетени с държавна церемония в австралийския щат Виктория. Плановете потвърди премиерът на страната Daniel Andrews само няколко дни след смъртта на звездата, която почина на 73 години в понеделник след десетилетна борба с рака. 

Идеята за мемориалната церемония е одобрена от семейството на Olivia, което ще помогне с организацията. Събитието обаче ще бъде повече като концерт, отколкото като погребение, уточни премиерът в социалните мрежи и добави, че именно това подхожда на жена от щата, която е живяла толкова пълноценен и щедър живот. 

По-рано Andrews потвърди пред журналисти, че племенницата на Newton-John, Tottie Goldsmith, е приела предложението за държавната церемония от името на семейството и ще участва заедно с поп групата The Chantoozies. 

Goldsmith от своя страна каза пред медии, че покойната ѝ леля ще бъде погребана в Калифорния, където тя живя със съпруга си John Easterling.

През седмицата в Австралия известни сгради в страната бяха осветени в розово в памет на актрисата и певица, сред тях и операта в Сидни. 

 Opera-Sydney-Olivia-Newton-John-BGNES.jpg

 

Новини