Beyonce със специално изпълнение в памет на Tina Turner

30 май 2023
Beyonce
Снимка от instagram.com/beyonce

Beyonce отдаде почит своя музикален идол, Tina Turner.

Звездата използва сцената на концерта си в Лондон, част от турнето "Renaissance", за да изрази още веднъж уважението си към кралицата на рокендрола, която почина миналата сряда на 83 години. 

Beyonce изпълни кавър на хита на Ike и Tina Turner от 1966 г. “River Deep, Mountain High”, продуциран в оригинал от Phil Spector. Певицата обаче не се опита да пресъздаде енергичната версия на дуета, а превърна песента в балада.

Следващата спирка от световното турне "Renaissance" ще бъде в Барселона на 8-и юни. 

Beyonce беше сред множеството знаменитости, които бяха съкрушени от новината за смъртта на Turner и използваха интернет пространството, за да изразят възхищението си към човека и артиста Tina. 

“Моята обожавана кралица. Обичам те безкрайно", написа тя в сайта си на 24-и май. “Благодарна съм за вдъхновението, което ни даде и за всички начини, по които проправи пътя за нас. Ти си сила и устойчивост. Ти си въплъщение на страстта и могъществото. Всички ние имахме щастието да станем свидетели на твоята доброта и красив дух, които ще останат с нас завинаги. Благодаря ти за всичко, което направи!". 

Двете изпълниха заедно “Proud Mary” на юбилейната 50-та церемония на наградите "Грами" през 2008 г. 

Три години по-рано Beyoncé представи самостоятелно същата песен при връчването на отличията на центъра "Кенеди", когато беше почетена Turner.

Новини