След 14 години Beyoncé отново е номер 1 във Великобритания

24 Февруари 2024
Beyonce
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Beyoncé се завърна начело на британската класация за сингли за първи път от 14 години. 

"Texas Hold 'Em" - една от двете нови песни, които звездата издаде от предстоящия албум си кънтри албум "Renaissance Act II" – се изкачи в галоп до първото място в официалната седмична класация за сингли на Великобритания. 

Това е шестият хит номер 1 на Beyoncé в Обединеното кралство и първи от 14 години - за последно тя беше на върха в страната през март 2010 г. с дуета с Lady Gaga "Telephone". Последният ѝ солов сингъл, който оглави класацията беше "If I Were A Boy" през 2008 г.

"Texas Hold 'Em" е също така и първата кънтри песен начело на британската класация след "Old Town Road" на Lil Nas X през 2019 г. 

Макар да доминира в САЩ, за кънтри музиката е изключително трудно да пробие във Великобритания (дори световноизвестни кънтри звезди като Shania Twain и Dolly Parton никога не са били номер 1 там). Въпреки това има пробиви през последните месеци. Миналата година Luke Combs и Morgan Wallen успяха да влязат в UK Top 40, а все повече изпълнители споделят плановете си да направят кънтри албум, сред тях Ed Sheeran и Lana Del Rey.

На второ място в класацията тази седмица се нареди поредната TikTok сензация Benson Boone с песента "Beautiful Things", следван от Teddy Swims с "Lose Control". 

Новото от Dua Lipa, "Training Season", дебютира под номер 4 в седмичния чарт, което пък е най-доброто постижение за нов сингъл тази седмица. Това е 15-ти сингъл в Топ 10 за певицата. 

Актуалната песен на Ariana Grandе, "Yes, And?", се нареди на 7-мо място, като представянето ѝ в класацията получи тласък след като певицата пусна ремикс с участието на Mariah Carey.

Изпълнителят DJO (актьорът Joe Keery от сериала "Странни неща") за първи път намери място сред първите 20 с "End of Beginning", като се изкачи с впечатляващите 89 места до номер 11.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини