Britney Spears издава мемоари през есента

11 юли 2023
Britney Spears
Снимка от instagram.com/britneyspears

Дългоочакваните мемоари на Britney Spears скоро ще бъдат на книжния пазар. 

В понеделник певицата публикува в социалните мрежи едно от обичайните за нея клипчета с танци и загатна, че във вторник ще направи специално съобщение. Феновете очакваха, че става дума за нова колаборация с Will.i.am, за която се появиха слухове малко преди това, но се оказа, че проектът не е музикален. 

Вместо песен, звездата разкри корицата на предстоящата си книга. Тя е озаглавена "Жената в мен" ("The Woman in Me"), а датата за излизането ѝ на пазара е 24-ти октомври. 

“Завладяващата публична изповед на Britney пред съда шокира света, промени закони и показа нейната вдъхновяваща сила и смелост", заяви пред сп. People вицепрезидентът на издателство Gallery Books (част от изд. Simon & Schuster), Jennifer Bergstrom. “Нямам никакви съмнения, че мемоарите ѝ ще имат същия ефект и ще бъдат най-голямото събитие за годината в сферата на книгоиздаването. Гордеем се, че тя избра нас, за да ѝ помогнем най-после да разкаже историята си". 

На черно-бялата корица е младата Britney с панталонки, прикриваща с ръце голите си гърди. Книгата ще създаде същото усещане за излагане на показ и уязвимост, докато певицата повдига завесата над живота си - за първи път по свое собствено желание и при нейните условия. 

“През юни 2021 г. целият свят слушаше изказването на Britney Spears пред съда. Ефектът от това, че тя сподели своята истина, беше неоспорим и промени посоката не само на нейния живот, но и на много други хора. "Жената в мен" разкрива за първи път нейната невероятна история и силата, която стои в основата на една от най-великите изпълнителки в историята на поп музиката", се казва в официалното съобщение за мемоарите. "Написана със забележителни откровеност и хумор, новаторската книга на Spears хвърля светлина върху несломимата сила на музиката и любовта, и върху огромното значение на това тази жена да разкаже историята си, по собствен начин, най-после". 

Няколко месеца преди края на 2021 г. Spears беше освободена от попечителството над нея, което беше в сила 13 години. Контролът над живота и финансите на певицата беше даден на нейния баща на 1 февруари 2008 г., след като тя два пъти влиза принудително в клиника, а James “Jamie” Spears подписва декларация, че дъщеря му страда от деменция.  

В показанията си пред съда, в продължение на 24 минути, Britney разказа нейната версия за събитията от изминалите 13 години. По думите ѝ тя е била подлагана на тормоз, принуждавана е да работи и не са ѝ позволявали да се омъжи и да има дете. Няколко месеца след скандалните разкрития на звездата, попечителството беше свалено. 

Мемоарите на Britney Spears ще бъдат публикувани в хартиен формат и като аудио книга, а права за разпространение са продадени в десетки държави, сред които е и България. 

Spears за първи път спомена, че пише разказ за живота си, през април миналата година в дълга публикация в Instagram. Тогава тя заяви, че процесът е като терапия за нея, защото най-после може да говори за неща от миналото, които досега не е имала право да коментира публично. 

През март 2022 г. сп. People съобщи, че някогашната поп принцеса е подписала договор за 15 милиона долара с издателство, за да разкаже историята си в книга.

Новини