Britney Spears празнува - книгата ѝ оглави седмичните продажби в САЩ

02 ноември 2023
Britney Spears
Снимка от instagram.com/britneyspears

Britney Spears празнува ново постижение - мемоарната ѝ книга „Жената в мен“ се нареди на първо място по продажби в класацията на в. New York Times. За една седмица откакто излезе на пазара, от изданието са продадени 1.1 милиона копия. Данните обхващат предварителни поръчки, продажби на печатни издания, както и аудиоверсията на книгата, която беше пусната на 24-и октомври, няколко дни след премиерата на хартия.

„Благодаря на всички фенове, които превърнаха #TheWomanInMe в бестселър №1 на @nytimes“, написа Spears в социалната мрежа Х. „Това означава всичко за мен!!! Обичам ви всички !!!”.

Spears не направи традиционна промоция на книгата, а само публикува постове за нея в профилите си в социалните мрежи, т.е. няма промоционални участия в известни предавания, нито интервюта. И въпреки че певицата заяви в Instagram в деня на издаването, че книгата е „най-продаваните мемоари на знаменитост в историята“, информационната агенция Associated Press отбелязва, че това дори не е най-продаваният мемоар за тази година. Мемоарите на принц Хари, "Spare", бяха продадени в 1,6 милиона копия в САЩ през първата седмица на продажба през януари.

„Излях сърцето и душата си в мемоарите си и съм благодарна на моите фенове и читатели по целия свят за тяхната непоколебима подкрепа“, каза Spears в изявление, публикувано в сряда от издателството Gallery Books.

Книгата описва възхода на Spears към славата, връзката ѝ с колегата ѝ Justin Timberlake, включително разкритието, че е била бременна от него, но е направила аборт, както и живота ѝ под 13-годишно попечителство. Шумът около книгата даде тласък и на музикалния каталог на Spears, като стриймингът на песните ѝ е нараснал с 21% в дните преди излизането ѝ на пазара.

Новини