Britney Spears работи по нов албум

13 юни 2023
Britney Spears
Снимка от Instagram

Britney Spears работи по нов албум, твърди сайтът RetroPop. 

Бившата поп принцеса не е издавала нова музика от 7 години. През 2016 г. излезе деветият ѝ албум "Glory" и след това тя си взе почивка от индустрията, като междувременно беше заета и да се бори, за да се освободи от попечителството на баща си. 

Малко след като съдебната битка приключи с успех за Britney, тя се съгласи да си партнира с Elton John за сингъла "Hold Me Closer", който съчетава елементи от негови хитове през годините. 

Сега според информацията Spears е обединила сили със Stargate и Caleb Stone за нова музика. Електронното издание цитира вече премахната публикация в акаунта в Instagram на продуцента Stone, в която той написал: “Прекарах последните 9 месеца в Сибир, създавайки бийтове за новия албум на Britney Spears с моите приятели от @stargate”.

Норвежкото дуо в състав Mikkel S. Eriksen и Tor E. Hermansen стои зад големи хитове като "S Club Party" на S Club 7, "All Rise" на Blue, "Don’t Stop The Music" на Rihanna, "Irreplaceable" на Beyoncé и "Firework" на Katy Perry. 

Наскоро се появи информация, че Britney е възобновила контакта си с продуцента Benny Blanco, който стои зад нейния сингъл "Circus" от 2008 г., и двамата са говорили да работят заедно отново. 

Новината се появи на фона на спекулации в таблоидите, че Spears се бори с пристрастяване към наркотици, твърдения, които тя категорично отрече, като отново изрази недоумението си защо медиите измислят такива неща за нея. 

Новини