Chris Pratt ще играе извънземното в римейка на "Денят, в който Земята спря"

01 октомври 2023
Chris Pratt
Снимка от БГНЕС

Chris Pratt е подписал договор за главната роля на извънземното Клаату в новия римейк на "Денят, в който Земята спря". 

 20th Century Studios ще прави римейка на научнофантастичната класика от 1951 година.

Римейкът би трябвало да даде възможност на Chris Pratt да работи извън зоната си на комфорт. Работата му във франчайзите "Джурасик свят" и "Пазители на галактиката" на Marvel може и да го е превърнала в екшън звезда, но - освен ако новият римейк не се различава драстично от предишните превъплъщения - "Денят, в който Земята спря" никога не е бил екшън филм.

Както в оригиналния филм, така и в римейка от 2008 г., сюжетът разказва историята на извънземно, което се опитва да научи повече за човечеството. В оригинала Клаату предупреждава, че човечеството тревожи останалата част от галактиката заради нарастващите си агресивни наклонности, докато в римейка извънземното иска да ни спаси от екологично самоунищожение.

С участието на покойния Майкъл Рени в ролята на Клаату, оригиналният "Денят, в който Земята спря" остава един от най-влиятелните научнофантастични филми в киното. Създадена в началото на Студената война, продукцията предизвиква зрителите да погледнат отвъд националната идентичност и да разгледат глобалната цена на безкрайната враждебност.

Новини