Ed Sheeran написал песен за "Смъртта може да почака"

Почувствал се наранен, когато го сменили с Billie Eilish

21 октомври 2022
social
Снимка от BGNES

Ed Sheeran вече бил започнал да пише песен за 25-ия филм за Джеймс Бонд, когато разбрал, че Billie Eilish е получила задачата да създаде композиция за лентата. 

Британският певец разказа, че се срещнал с продуцента на франчайза Barbara Broccoli, за да обсъдят евентуално той да напише песента към филма. Това станало по времето, когато Danny Boyle бил привлечен за режисьор. Малко по-късно обаче, заради “творчески различия”, той бил сменен с Cary Joki Fukunaga и Eilish била избрана да напише песента “No Time to Die” към лентата със същото заглавие.

Sheeran каза, че всеки британски певец в някакъв момент си мечтае да създаде песен за Джеймс Бонд и той е бил на една крачка от постигането на тази цел. “Но те смениха режисьора, а после промениха и сценария и това беше - всички срещи, всичко приключи. А аз вече бях започнал да работя. Няма да отрека, че ме заболя”. 

Хитмейкърът обаче добавя, че ако в бъдеще продуцентите отново му предложат да напише песен за филм за агент 007 веднага ще се съгласи. 

“Смъртта може да почака”, пети и последен филм от франчайза с участието на Daniel Craig, излезе по кината през септември 2021 г.

Eilish и нейният брат Finneas O'Connell спечелиха “Оскар” за най-добра оригинална песен към филм на церемонията в началото на тази година.

 

 

 

Новини