Ето какво слуша Mick Jagger докато тренира

25 Февруари 2024
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Mick Jagger състави плейлист с песните, които слуша докато тренира. Колекцията "Mick Jagger: Music That Moves Me" е направена за специалната фитнес поредица на една от стрийминг платформите. 

“Понякога обичам да тренирам на тишина, друг път слушам Моцарт във фитнеса, но най-често ми харесва да тренирам на музика като тази!", казва фронтменът на Rolling Stones в изявление.

В музикалния списък има 23 песни. Започва се със сингъла на Chemical Brothers от 1997 г. "Block Rockin’ Beats", след което е класиката на Daft Punk "Harder, Better, Faster, Stronger".

В компилацията са включени също Fatboy Slim с "Rockafeller Skank", The Human League с "Don’t You Want Me" и Prince & The Revolution с "Erotic City". Добавени са и по-съвременни парчета - "Sex" на The 1975 и "Common Person" на Burna Boy. 

Jagger обаче не е пропуснал и личното си творчество, което е представено от сингъла "Mess It Up" от най-новия албум на Stones, "Hackney Diamonds", "Living In A Ghost Town" в ремикс на Alok и соловото му парче от 2001 г. "God Gave Me Everything".

Официалното описание на плейлиста гласи: 

“Искате ли да знаете какво слуша Mick Jagger докато тренира? Легендарният певец от Rolling Stones събра своите любими парчета за най-новата компилация "Музиката, която ме кара да се движа". С любезното съдействие на иконите Prince, Marvin Gaye, James Brown и Sly & The Family Stone, и наелектрилизиращите Daft Punk, Chemical Brothers, Benny Benassi & The Biz и Fatboy Slim. Както и на съвременните хитмейкъри The 1975 и Burna Boy и, разбира се, Rolling Stones. Пригответе се да се движите като Jagger”.

80-годишният музикант вероятно влиза във форма с този плейлист за голямото турне на Rolling Stones в САЩ тази година. Концертите започват от Хюстън, Тексас, на 28 април. 

Легендарната група издаде 24-ия си албум "Hackney Diamonds" миналия октомври. Записът бележи първата колекция на бандата с оригинална музика от 2005 г., когато излезе "A Bigger Bang". 

Rolling Stones са номинирани за награда БРИТ в категорията за алтърнатив/рок изпълнител. Церемонията ще се състои на 2 март в Лондон.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини