Ето защо Taylor Swift изпраща цветя на Kelly Clarkson след всеки свой презаписан албум

10 ноември 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Kelly Clarkson разкри, че Taylor Swift ѝ праща цветя след издаването на всеки свой презаписан албум. Милият жест е израз на благодарност. 

В интервю 41-годишната певица и телевизионна водеща каза, че 33-годишната Taylor ѝ благодари с букет и други предмети всеки път, когато издава „Taylor's Version“ на оригиналните си албуми.

Поводът за тази благодарност е съвет, който Clarkson дава на по-младата си колега през 2019 г. Тогава Swift разказа за разочарованието си, след като Scooter Braun и неговата компания купиха бившия ѝ лейбъл Big Machine за 300 милиона долара. В рамките на сделката попаднаха и мастър записите на първите 6 албума на Taylor, което я лиши от права върху тях. 

По време на скандалния казус, Clarkson написа туит на Swift с препоръка, която по-късно се превърна в исторически прецедент в поп културата.

"@taylorswift13 просто си мисля, трябва да презапишеш всичките си песни, на които не притежаваш мастър записите, точно както си ги направила преди, но с нова опаковка и с някаква мотивация за феновете, с която да ги накараш да не купуват повече старите версии. Лично аз ще купя всички нови версии, просто за да докажа тезата си", гласи съобщението на Kelly от месец юли 2019 г.

Само няколко седмици след това Swift обяви плановете си да презапише всичките си 6 албума, за да може да си върне правата върху музиката си, като добави в новите версии пояснението "Taylor's Version". 

Начинанието донесе изключителен успех на певицата, която към днешна дата е презаписала и издала четири от шестте си албума, като ѝ остават само "Reputation" и "Taylor Swift". 

През последните години много хора отдаваха дължимото на Clarkson за това, че е дала идеята на Swift как бързо да си възвърне правата върху музиката си, но изпълнителката на "Since You've Been Gone" скромно казва, че според нея Taylor и сама щеше да се сети рано или късно. 

"Тя е много умна бизнесдама, затова тя щеше да го измисли и сама. Но просто е много неприятно, когато виждаш артисти, на които се възхищаваш и които уважаваш, да искат нещо, което е много специално за тях, а да не могат да го направят. И затова ако има вратичка, искаш да я намериш. А тя го направи и сега буквално е най-продаваният изпълнител на всички времена, поне така ми се струва на мен". 

Миналата седмица беше съобщено, че "1989 (Taylor's Version)" е постигнал най-успешната първа седмица за албум в историята на американската класация с изумителните 1.653 милиона еквивалентни албумни единици. Предишният най-добър резултат на Swift беше 1.578 милиона от албума "Midnights", а преди това от оригиналната версия на "1989" бяха продадени 1.297 милиона копия през първата седмица, събитие, случило се преди почти 10 години. 

Clarkson казва, че като вижда успеха на поредицата "Taylor's Version" се замисля дали да не се възползва и тя от собствения си съвет и да презапише някои от песните си. 

Между другото, наскоро се появи информация, че звукозаписните компании се опитват да предотвратят "ефекта Taylor Swift" да се повтори в бъдеще. Според статия на Billboard студиата въвеждат клауза в договорите на новите изпълнители, която им налага забрана за период от 10, 15 и в най-тежкия случай - за 30 години след напускане на компанията да презаписват музиката си. Това би им попречило да повторят действията на мегазвездата.

Новини