Новата музика на Lady Gaga ще бъде много различна от досегашната

26 май 2024
Lady Gaga
Снимка от Animato Music / UMG

Lady Gaga каза, че музиката, върху която работи в момента, изследва „изкуството на интензивността“ и „не прилича на нищо, което съм правила преди“.

Поп иконата говори на премиерата на новия си концертен филм "Gaga Chromatica Ball" в Лос Анджелис тази седмица. Филмът, който е режисиран и продуциран от самата Gaga, показва шоу от стадион "Доджърс" в Лос Анджелис през септември 2022 г. и излезе на 25 май. 

В интервю по време на премиерата Gaga сподели, че напоследък работи в студиото „всеки ден“ и намекна, че материалът ще отбележи отклонение от работата, с която феновете я познават.

„Написала съм толкова много песни, продуцирала съм толкова много песни и сегашните не приличат на нищо от това, което съм правила преди“, каза тя. „Обичам да разчупвам жанровете и да изследвам музиката. Има нещо наистина красиво в това да знаеш, че ще бъдеш обичан, независимо какво правиш“.

Тя обясни, че настоящата ѝ фаза е започнала по време на турнето „Chromatica“ през 2022 г. „Това, което проучвам в момента, е нещо като изкуството на интензивността и мисля, че то всъщност започна по време на това турне. Но все още не съм приключила“, каза тя.

Това не е първият път, когато Gaga намеква за нова музика - тя каза по-рано през годината, че пише най-добрата си музика до момента.

На червения килим на концертния филм Gaga носеше екстравагантна бяла рокля, която включваше част от автомобил. На въпрос коя част от автомобила тя отговори, че не знае, защото не е механик.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

В публикация в Instagram към трейлъра на филма, тя написа:

"Да гледам отново турнето ме оставя без думи заради начина, по който се подкрепяхме – всички вие се обедихте около музиката и изкуството по невъобразим начин, и с вълнение и свобода, които никога няма да забравя. Стадион след стадион. Разпродадени терени. Оглушителни пригласяния на песните".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

На премиерата Gaga разкри също, че е била болна от COVID по време на пет концерта от турнето „Chromatica Ball“ през 2022 г.

„Споделих го с всички в моя екип. Казах „Не искам никой да се чувства неудобно на работа, така че можете да не излизате на сцената и да не работите този ден, но аз ще направя шоуто“, защото просто не исках да разочаровам феновете. Защото според мен всички фенове се излагаха на опасност всеки ден, идвайки на шоуто“.

Албумът „Chromatica“ е последният до момента, който Gaga e издала. Той се появи в разгара на пандемията през 2020 г. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини