Новият албум на Rolling Stones се казва "Hackney Diamonds"?

23 август 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Появи се информация, че Rolling Stones са разкрили заглавието на новия си албум с реклама за измислен бизнес за ремонт на прозорци в британски вестник.

Публикацията, помесетена в изданието "Hackney Gazette", споменава няколко от най-известните песни на групата. В нея е написано: 

"Our friendly team promises you satisfaction. When you say gimme shelter we'll fix your shattered windows". / (Нашият приятелски настроен екип ви обещава удовлетворение. Когато кажете "дай ми подслон", ние ще ви поправим счупените прозорци). 

Рок ветераните засега не са потвърдили подозренията за предстоящ 31-ви албум.

Въпреки това, рекламата съдържа няколко улики: миниатюрна версия на прочутото лого на Stones с устни се появява като точка над буквата i, а бизнесът за ремонт на стъкла е създаден през 1962 г., същата година, в която е създадена групата.

Смята се, че името на компанията, "Hackney Diamonds", е заглавието на новия им албум. За изписването е използван същия шрифт като за албума на групата от 1978 г. "Some Girls".

Фразата е местен жаргон за счупено стъкло - по-точно описва парчетата, оставени на земята след разбиване на прозорци на коли и магазини по време на обир.

В рекламата има и телефонен номер. При обаждане се чува записано съобщение, което гласи: „Добре дошли в "Hackney Diamonds", специалисти по ремонт на прозорци: Не се ядосвайте, поправете го". От него става ясно, че откриването ще бъде през септември, като е посочена улица. Посочва се и сайта hackneydiamonds.com, на който "клиентите" да се регистрират, за да получат обаждане. Интернет страницата предлага на феновете шанса да се присъединят към пощенски списък, който се поддържа от звукозаписната компания на Stones, Universal Music.

Рекламата беше забелязана за първи път от Simon Harper, основател на списание Clash, който я публикува в X / Twitter.

Stones издадоха последния си албум "Blue and Lonesome" през 2016 г. Колекцията "A Bigger Bang" от 2005 г. беше предишния проект на бандата с оригинален материал.

Ако се потвърди информацията за новия албум, това ще бъде първото издание на групата след смъртта на барабаниста Charlie Watts. Той почина през август 2021 г. на 80-годишна възраст след борба с рак на гърлото. Известно е, че преди да почине, Watts е записал барабанни партии за нови песни с групата.

"Нека го кажа така - не сте чули всичко от Charlie Watts", каза наскоро китаристът Keith Richards пред "Los Angeles Times". Той добави, че сесиите за албума са отнели повече време от планираното заради пандемията от Covid-19.

Mick Jagger добави:

„Имаме много направени парчета, така че когато турнето приключи, ще преценим къде сме с това и ще продължим“.

Отделно беше съобщено, че басистът Bill Wyman е бил поканен отново в групата след три десетилетия, за да запише песен, посветена на Watts.

Говори се също, че Paul McCartney и Elton John ще участват в албума, който е продуциран от носителя на "Грами" Andrew Watt. Според друга информация официално за албума ще бъде съобщено през септември, а премиерата ще последва през октомври. 

Новини