Oasis пускат юбилейно издание на „Definitely Maybe“

23 май 2024
Liam Gallagher
Снимка от БГНЕС

Oasis пускат юбилейно издание на „Definitely Maybe“ за 30 години на албума, включващо нечувани досега записи и извадки. 

Специалното издание на дебютния албум на бритпоп групата от 1994 г. трябва да излезе на 30 август и ще се предлага в различни варианти на физически носител. 

„Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)“ съдържа песни от оригиналната записна сесия в Monnow Valley Studios, заедно с извадки, записани в Sawmills Studios в Корнуол – смесени за първи път от Noel Gallagher и Callum Marinho.

Албумът включва и неиздавана демо версия на „Sad Song“. Първоначално пусната като бонус песен, този алтернативен запис включва вокалите на Liam Gallagher.

В допълнение, новото издание може да се похвали с чисто нова корица, дело на арт дизайнера Brian Cannon и фотографа Michael Spencer Jones, работили по оригинала.

Всички формати включват ремастерираната версия от 2014 г. на „Definitely Maybe“. 

„Definitely Maybe“ беше номер 1 в Обединеното кралство и стана най-бързо продаваният дебютен албум за времето си. Записът е осем пъти платинен във Великобритания и е продаден в над 6,1 милиона копия в световен мащаб. Това е вторият най-стриймван албум от 90-те години в Обединеното кралство и беше изместен от първото място от своя наследник, „(What’s The Story) Morning Glory?“ (1995).

Бандата загатна за предстоящото преиздаване в социалните мрежи тази седмица, което накара някои фенове да помислят, че предстои повторно събиране. Миналата година Noel потвърди, че ново издание на „Definitely Maybe“ ще пристигне през 2024 г., за да отпразнува 30-годишнината.

Неговият отчужден брат и бивш колега от групата Liam междувременно трябва да започне турне „Definitely Maybe“ в Обединеното кралство и Ирландия следващия месец. Liam по-рано заяви, че Noel е бил поканен да участва в неговите шоута, но той отказал. 

Миналия месец Oasis споделиха ранен запис на живо на „Supersonic“, за да отбележат 30-ата годишнина от дебютния сингъл на групата.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини