Официално: отложиха наградите "Еми" за януари

10 август 2023
Emmys
Снимка от БГНЕС

Церемонията за връчване на 75-ите награди "Еми" официално е отложена за 15-и януари, тъй като холивудските актьори и сценаристи продължават стачките си.

Награждаването, което трябваше да бъде излъчено на 18-и септември, сега ще се проведе на Деня на Мартин Лутър Кинг-младши, обявиха от Телевизионната академия на САЩ. 

Наградите за творческо изкуство "Еми", които трябваше да се проведат на 9-и и 10-и септември, ще бъдат отложени за уикенда преди тези, които се връчват за предавания в праймтайма, и сега са насрочени за 13-и януари.

Организаторите на церемонията казаха по-рано, че се надяват отлагането да даде време на холивудските студия да уредят отношенията си с актьорите и сценаристите, за да може стачките да бъдат прекратени.

Над 160 000 актьори, както и 11 500 филмови и телевизионни сценаристи, продължават да стачкуват с искания, които включват заплащането, условията на труд и използването на изкуствен интелект. 

Отлагането на наградите "Еми" за предавания в най-гледаното телевизионно време е първото за церемонията след терористичните атаки от 11 септември 2001 г. 

Наградите "Златен глобус" са насрочени за 7-и януари.

Новини