Огромен успех за "Смъртта може да почака" у нас и в чужбина

За първи път от началото на пандемията дебютираща холивудска продукция успява да спечели повече от 100 милиона в международния бокс-офис

04 октомври 2021
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Новият филм за Джеймс Бонд “Смъртта може да почака” събра впечатляващите 119 милиона долара приходи от билети на 54 филмова пазара. В солидната сума се включват 34,8 млн. долара от родината на агент 007 – Великобритания, където филмът бележи рекорд за най-успешна премиера от франчайза за всички времена.

За първи път от началото на пандемията дебютираща холивудска продукция успява да спечели повече от 100 милиона в международния бокс-офис без Китай, където прожекциите започват чак на 29-и октомври. Филмът от тази седмица излиза по кината в още 15 територии, включително Франция, Русия и Северна Америка. 

Огромен е интересът към продукцията и у нас - близо 22 000 български зрители са внесли над 251 000 лева в киносалоните. Постижението на Бонд му отрежда второто място за най-успешен откриващ уикенд за 2021 година, както и втория най-голям дебют от началото на пандемията в България.

Новини