The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Olivia Rodrigo е избрана за “Жена на годината” на Billboard
Olivia Rodrigo е избрана за “Жена на годината” на Billboard
Снимка: instagram
Olivia Rodrigo е избрана за “Жена на годината” на Billboard Неделя, 06.02.2022 г., 11:59 ч. Певицата е номинирана за 7 награди "Грами"

Едва на 18 години Olivia Rodrigo беше избрана за “Жена на годината” на Billboard. 

Певицата ще бъде отличена на церемонията за наградите “Жените в музиката” на 2-и март в Лос Анджелис. 

Ciara, която получи същото отличие през 2008 година, ще бъде водеща на събитието, което “почита най-големите изгряващи и утвърдени артисти, създатели и продуценти за техния принос към индустрията и общността”. Сред предишните носители на титлата “Жена на годината” за Taylor Swift, Billie Eilish, Ariana Grande, Selena Gomez, Madonna и Lady Gaga. 

"Траекторията на Olivia към славата е като на легенда на поп музиката" - казва в изявление Hannah Karp, редакционен директор в Billboard. - "Талантите й на разказвач и автор на песни я направиха един от най-автентичните и вълнуващи нови изпълнители, които са експлодирали на сцената от години. Връзката й със слушатели от всички поколения с емоционално заредени песни за сърдечни драми, ревност и съзряване й помогнаха да постигне невероятния за дебютиращ изпълнител успех в класациите. С вълнение отдаваме почит на уникалния й глас и огромно въздействие върху феновете по цял свят за толкова кратко време".

Olivia Rodrigo стана известна през 2021 г. с подобрилия рекорди четворно платинен сингъл "Drivers License" и първия си албум "SOUR". Той беше обявен за най-добрия на 2021 г. от сп. Rolling Stone и определен за един от най-добрите от в. New York Times. Тя оглави няколко годишни класации на Billboard, например за най-добър световен изпълнител, най-добър нов изпълнител, топ изпълнител на класацията за сингли Хот 100 и топ певица в Хот 100, както и най-добър автор в Хот 100. 

“SOUR" постигна най-много аудио стриймвания в САЩ за дебютен албум на певица в историята и постави рекорд за най-стриймван албум на певица през първата седмица в историята на Spotify с над 385 милиона стриймвания в света. Всички 11 песни от него влязоха в топ 30 на класацията Хот 100 на Billboard. Rodrigo стана първата певица и общо четвъртият изпълнител с 11 или повече песни едновременно в топ 30. 

Olivia Rodrigo ще започне турнето си "SOUR" през лятото. Тя ще се представи в повече от 40 града в Северна Америка и Европа. Всички билети за него са продадени. 

Само преди два месеца Rodrigo получи 7 номинации за наградите “Грами”, включително за най-добър нов изпълнител, албум, запис и песен на годината.

 

Коментари