Olivia Rodrigo е избрана за “Жена на годината” на Billboard

Певицата е номинирана за 7 награди "Грами"

06 Февруари 2022
social
Снимка от instagram

Едва на 18 години Olivia Rodrigo беше избрана за “Жена на годината” на Billboard. 

Певицата ще бъде отличена на церемонията за наградите “Жените в музиката” на 2-и март в Лос Анджелис. 

Ciara, която получи същото отличие през 2008 година, ще бъде водеща на събитието, което “почита най-големите изгряващи и утвърдени артисти, създатели и продуценти за техния принос към индустрията и общността”. Сред предишните носители на титлата “Жена на годината” за Taylor Swift, Billie Eilish, Ariana Grande, Selena Gomez, Madonna и Lady Gaga. 

"Траекторията на Olivia към славата е като на легенда на поп музиката" - казва в изявление Hannah Karp, редакционен директор в Billboard. - "Талантите й на разказвач и автор на песни я направиха един от най-автентичните и вълнуващи нови изпълнители, които са експлодирали на сцената от години. Връзката й със слушатели от всички поколения с емоционално заредени песни за сърдечни драми, ревност и съзряване й помогнаха да постигне невероятния за дебютиращ изпълнител успех в класациите. С вълнение отдаваме почит на уникалния й глас и огромно въздействие върху феновете по цял свят за толкова кратко време".

Olivia Rodrigo стана известна през 2021 г. с подобрилия рекорди четворно платинен сингъл "Drivers License" и първия си албум "SOUR". Той беше обявен за най-добрия на 2021 г. от сп. Rolling Stone и определен за един от най-добрите от в. New York Times. Тя оглави няколко годишни класации на Billboard, например за най-добър световен изпълнител, най-добър нов изпълнител, топ изпълнител на класацията за сингли Хот 100 и топ певица в Хот 100, както и най-добър автор в Хот 100. 

“SOUR" постигна най-много аудио стриймвания в САЩ за дебютен албум на певица в историята и постави рекорд за най-стриймван албум на певица през първата седмица в историята на Spotify с над 385 милиона стриймвания в света. Всички 11 песни от него влязоха в топ 30 на класацията Хот 100 на Billboard. Rodrigo стана първата певица и общо четвъртият изпълнител с 11 или повече песни едновременно в топ 30. 

Olivia Rodrigo ще започне турнето си "SOUR" през лятото. Тя ще се представи в повече от 40 града в Северна Америка и Европа. Всички билети за него са продадени. 

Само преди два месеца Rodrigo получи 7 номинации за наградите “Грами”, включително за най-добър нов изпълнител, албум, запис и песен на годината.

 

Новини